CAUTA  
   
 
"Acest proiect este finantat, in parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la Bucuresti. Opiniile, concluziile, recomandarile, etc, din cadrul acestui proiect sunt ale autorilor, si nu reflecta in mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat SUA."
 
   
   
  Utilizator
  Parola


Despre noi

Centrul pentru Jurnalism Independent

Misiunea CJI:
Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. CJI militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii.
Centrul pentru Jurnalism Independent contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului.

Valorile CJI:
Interesul public
Libertatea de exprimare
Responsabilitatea
Transparenta
Profesionalismul
Diversitatea

Ce face CJI:
Proiectele Centrului pentru Jurnalism Independent abordeaza: libertatea de expresie, liberul acces la informatiile de interes public, etica jurnalistica, profesionalizarea jurnalistilor si consolidarea formelor asociative ale profesionistilor de media, eliminarea cenzurii financiare din presa, promovarea presei ca serviciu de interes public, transparenta surselor de finantare ale mass media, etc. CJI ofera instruire si asistenta profesionala jurnalistilor si organizatiilor de presa din Romania. CJI organizeaza cursuri, seminarii, dezbateri, mese rotunde. Peste 10.000 de persoane au beneficiat de cursuri de la infintarea CJI, in 1994.
In cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent functioneaza
o biblioteca ce ofera o importanta colectie de carti si baze de date, precum si acces gratuit la Internet.

Ioana Avadani este unul din exepertii implicati in acest proiect. Dupa o experienta de sase ani in presa (sef al biroului de stiri externe la Mediafax, editor general al Stirilor ProTV ), s-a alaturat echipei CJI in 1998, ca director adjunct, iar din decembrie 1999 este director executiv. Blogul Ioanei este Blog de dat cu capul.

Legile Internetului

Legile Internetului reprezinta un punct de informare despre legislatia si practica judiciara privind anumite aspecte legate de Internet (comert electronic, respectarea vietii private, criminalitate informatica, semnatura electronica etc.) si prezinta noutati, legi si jurisprudenta din Romania si strainatate din acest domeniul dreptului tehnologiei informatiei.

Bogdan Manolea este directorul executiv al APTI - Asociatia pentru Tehnologie si Internet si jurist specializat pe Drept & Tehnologia Informatiei si scrie des pe Drept&Internet - www.legi-internet.ro/blogs .