CAUTA  
   
 
"Acest proiect este finantat, in parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la Bucuresti. Opiniile, concluziile, recomandarile, etc, din cadrul acestui proiect sunt ale autorilor, si nu reflecta in mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat SUA."
 
   
   
  Utilizator
  Parola


 

Bun venit
scris de administrator     ultima modificare la  12/02/2008


Am o intrebare. Cui o adresez ?; Cine e in spatele siteului? ; Ce e legal sau ilegal online ?; Ce este si cum se respecta Netiquette ?; Spun ce vreau, dar stiu ce spun ?; Upps, mi-am pierdut identitatea online ?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile carora ne propunem sa le gasim impreuna raspunsuri.

Netiquette doreste sa informeze categoriile cele mai active de utilizatori si furnizori de continut informativ pe Internet – jurnalisti, studenti la jurnalism si elevi de liceu – asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care le au, ca si asupra limitelor libertatii de expresie intr-un mediu care este, cel putin in aparenta, nelegiferat.

Prin intermediul Netiquette ne propunem:

-          Sa crestem gradul de constientizare a utilizatorilor de Interntet asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care le au cand navigheaza pe net

-          Sa  stimulam jurnalistii sa aplice si in jurnalismul online aceleasi reguli care guverneaza media traditionala

-          Sa atragem atentia tinerilor asupra unui mod responsabil de a folosi new media si asupra a ceea ce reprezinta continut ilegal si periculos pe Internet.

-     Sa initiem o dezbatere publica in randul jurnalistilor, dar si al altor categorii interesate, despre posibilitatea de auto-reglementare, prin introducerea de bune practici referitoare la comunicarea pe Internet.